Simona Halep va reveni pe terenul de tenis cu 0 puncte în clasamentul WTA

În curând, Simona Halep va pierde toate punctele din clasamentul WTA din cauza suspendării ei. În ciuda acestui fapt, ea poate beneficia de wildcard-uri la marile turnee de tenis, potrivit antrenorului de tenis Gabi Moraru. Totuși, spune el, Simona Halep nu va putea beneficia și de clasamentul protejat, precum sportivele accidentate.

„Va începe cu 0 puncte pentru că în caz de dopaj nu ai voie să ai clasament protejat. La fiecare 52 de săptămâni îți ies punctele, dar nu va pleca chiar de la zero pentru că majoritatea turneelor își doresc să o aibă prezentă. Cu siguranță va fi greu din punct de vedere al lipsei meciurilor. Îți trebuie un număr de meciuri să ajungi din nou la o formă de joc solidă.

Nu îmi dau seama de ce se tărăgănează acest proces! Simona rămâne pozitivă, dar cât va mai dura procesul doar ITIA știe! Nu e deloc ușor, este nesiguranța aia și cred că o macină așteptarea. Cu siguranță se păstrează într-o formă fizică bună, dar nu cred că e o perioadă ușoară.”, a declarat Gabi Moraru în cadrul emisiunii TV „Așii tenisului” de pe Digi Sport.

Simona Halep riscă să iasă din clasamentul WTA

În momentul de față, Simona Halep ocupă locul 35 în clasamentul WTA, fiind depășită de Irina Begu (locul 27) și de Sorana Cîrstea (locul 32). Jucătoarea de tenis a pierdut deja multe puncte prin neparticiparea la Roland Garros, însă riscă să piardă alte 220 de puncte din cauza ratării turneelor de tenis de la Birmingham și Bad Homburg.

În contextul în care audierea ei a fost amânată de trei ori la rând, ea riscă să iasă din clasamentul WTA la finalul lui august 2023. Pe scurt, Simona Halep va pierde și ultimele 1.000 de puncte pe care le va mai avea în clasamentul WTA, în cazul în care nu va obține un verdict din partea comisiilor de specialitate până în august 2023.

Singura ei șansă de a nu fi ștearsă din clasamentul WTA este ca audierea ei să aibă loc la data stabilită, adică la finalul lui iunie 2023, iar verdictul să fie pozitiv. Numai în această situație, Simona Halep ar putea participa la turneele de tenis de la Washington, Toronto, Cincinnati, unde va avea de apărat aproape 1.000 de puncte.