Gabi Moraru, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români, a vorbit despre cazul Simona Halep. Antrenorul susține că Halep mai are o șansă să scape de suspendare. Potrivit lui, campioana va primi o nouă șansă din partea organizatorilor de turnee, care o vor ajuta cu wild carduri.

Simona Halep mai are o șansă

„În continuare o susțin și cred în nevinovăția ei. Nu îmi dau seama de ce se tărăgănează acest proces! Ne-am antrenat înainte de Madrid de câteva ori și spera să joace la Roland Garros. Simona rămâne pozitivă, dar cât va mai dura procesul doar ITIA știe! Nu e deloc ușor, este  nesiguranța aia și cred că o macină așteptarea.

Cu siguranță se păstrează într-o formă fizică bună, dar nu cred că e o perioadă ușoară. Va începe cu 0 puncte, pentru că în caz de dopaj nu ai voie să ai clasament protejat. La fiecare 52 de săptămâni îți ies punctele. Dar nu va pleca chiar de la zero, pentru că majoritatea turneelor își doresc să o aibă prezentă.

Cu siguranță va fi greu din punct de vedere al lipsei meciurilor. Îți trebuie un număr de meciuri să ajungi din nou la o formă de joc solidă”, a declarat Gabi Moraru la Digisport.

Simona Halep este nedreptățită

Analistul sportiv Radu Paraschivescu spune că Simona Halep este nedreptățită în scandalul de dopaj în care este implicată. Cu toate acestea, el este de părere că sportiva va fi suspendată.

”Simona Halep e depozitara unui enorm capital de simpatie. Nu neapărat general. Unii au insultat-o la televizor, sunt și cârtitori, știm despre cine este vorba. Dar acest capital de simpatie s-ar putea să fie o armă cu două tăișuri, să se transforme într-un capital de ostilitate, în cazul unui verdict nefavorabil la judecată. Lumea s-ar putea simți înșelată.

Bănuiesc că va urma o suspendare. Îmi pare rău că, bănuiesc, nu a prezentat toate testele pe care le-a făcut de-a lungul timpului, că a fost testată și paratestată. Ar trebui să dea presei toate testele neconcludente. ITIA se poate enerva, dar ar merita ca demers în fața opiniei publice”, a spus Radu Paraschivescu, în emisiunea radio „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”.