În momentul de față, Simona Halep ocupă locul 35 în clasamentul WTA, fiind depășită de Irina Begu (locul 27), și de Sorana Cîrstea (locul 32).

Marea sportivă din România a pierdut deja multe puncte prin neparticiparea la Roland Garros, însă riscă să piardă alte 220 de puncte, ca urmare ratării turneelor de la Birmingham și Bad Homburg.

Simona Halep riscă să iasă din clasamentul WTA

Amintim că Simona Halep a ajuns în semifinalele acestor competiții în sezonul trecut și poate coborî până în zona top 50 WTA. Totuși, situația poate deveni și mai complicată pentru fostul număr 1 mondial.

În contextul în care audierea i-a fost amânată de 3 ori, Simona Halep riscă să iasă din clasamentul WTA peste 3 luni, respectiv la finalul lunii august.

Simona Halep va pierde și ultimele o mie de puncte pe care le va mai avea în clasament

Așadar, Simona Halep va pierde și ultimele o mie de puncte pe care le va mai avea în clasament, în cazul în care nu va obține un verdict din partea comisiilor de specialitate până în luna august.

Dacă acest lucru se întâmplă, marea jucătoare de tenis va ieși din ierarhia WTA. Această situație va fi înregistrată dacă tribunalul Sport Resolutions nu va da un verdict până la acea dată sau dacă decizia va fi de suspendare.

Singura soluție pentru Simona Halep de a nu fi ștearsă din clasamentul mondial este ca audierea să aibă loc la data stabilită, la finalul lunii iunie, iar verdictul în cazul său să fie pozitiv, în sensul în care judecătorii să fie convinși de probele aduse pentru a-și dovedi nevinovăția.

În această situație, Simona Halep ar putea reveni la turneele de la Washington, Toronto, Cincinnati, unde are de apărat aproape 1.000 de puncte WTA.

Sportiva ar fi trebuit să fie audiată la finalul acestei luni

La sfârșitul acestei luni, Simona Halep urma să fie audiată în dosarul de dopaj care a încurcat-o și care a dus la suspendarea sa provizorie din tenis din luna octombrie a anului trecut. În timpul US Open, ea a fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Cu toate acestea, sportiva a dezvăluit recent că procesul ei a fost din nou amânat, marcând a treia amânare de până acum. Audierea reprogramată se anticipează acum că va avea loc peste aproximativ o lună.

Această veste are, fără îndoială, un impact asupra jucătoarei românce în primul rând la nivel sportiv, deoarece absența sa de la numeroasele turnee la care a participat anterior va duce la o pierdere semnificativă a punctelor acumulate de-a lungul anilor.