Simona Halep va participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Simona Halep a făcut un anunț de ultim moment cu privire la participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris!

Cu multă hotărâre, românca, în vârstă de 32 de ani, a afirmat că, indiferent de verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), va fi prezentă la competiția din 2024.

Halep a subliniat dorința ei puternică de a lua parte la Jocurile Olimpice și de a reprezenta România în acest eveniment internațional. Potrivit ei, în cel mai rău caz va participa ca spectator.

Simona Halep își dorește cu ardoare să obțină o diminuare a perioadei de suspendare de patru ani. Mai ales în speranța de a putea lua parte la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 24 iulie-4 august 2024.

În cazul în care nu va reuși să obțină reducerea suspendării, Halep a afirmat că va participa la Jocurile Olimpice, ca simplu spectator.

Turneul de tenis al Jocurilor Olimpice se va desfășura în complexul de la Roland Garros. Acesta este locul în care Simona a obținut victorii notabile, atât în perioada junioratului, cât și la nivel de senioare.

Românca a făcut aceste precizări în cadrul unui interviu pentru jurnaliștii de la Paris Match.

„Ai câștigat Roland Garros la junioare în 2008, apoi, zece ani mai târziu, primul tău titlu de Grand Slam. În această vară, acolo vor avea loc Jocurile Olimpice. Este acest termen limită în mintea ta?”, au întrebat-o aceștia pe Halep.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Match (@parismatch)

Românca a promis că va face „totul pentru asta”

În ciuda faptului că înțelege că există puține șanse de a anula suspendarea până atunci, Halep surprinde cu un anunț. El este menit să alimenteze speranțele fanilor tenisului din întreaga lume.

Chiar dacă nu i se va permite să joace, Halep a mărturisit că iubește Parisul. Ea spune că va profita de orice ocazie pentru a vizita acest oraș, care i-a plăcut întotdeauna.

„Neapărat! Există o mică probabilitate să pot participa, așa că cred în asta și voi face totul pentru asta. La 32 de ani, este și ceea ce mă ajută să continui. Dar nu dețin toate cărțile.

Oricum, orice s-ar întâmpla, voi fi acolo. În cel mai rău caz, ca spectatoare, pentru că va fi magic. Iubesc Parisul, este un oraș în care, dincolo de succesul meu sportiv, mă simt bine.

Întotdeauna mi-a plăcut să mă plimb pe acolo. Iubesc arhitectura, oamenii și energia emanată de acest oraș”, a mărturisit ea.

Pe de altă parte, Simona Halep și-a exprimat temerea că menținerea suspendării de patru ani de către TAS ar reprezenta un dezastru pentru parcursul său în carieră.

Sportiva subliniază că vrea să aibă controlul asupra carierei sale. Acesta este un lucru care i-a fost furat în urma cazului de dopaj.

„Prefer să nu iau în considerare cel mai rău scenariu. Ar fi un dezastru. Mai ales că, dacă se va menține sancțiunea, nu pot să știu ce se va întâmpla în următorii trei ani, cum va evolua corpul meu.

Visul meu este să revin, indiferent de vârstă. Un lucru este cert: vreau să aleg cum se termină cariera mea și nu vreau să-mi pun capăt carierei în altă parte decât pe teren. Cred că, având în vedere munca pe care am depus-o în toți acești ani, o merit”, a declarat Halep, pentru Paris Match.