Echipa de gimnastică artistică de la Antwerp, cea mai tânără participantă la Campionatele Mondiale, cucerește calificarea pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.

Cea mai tânără echipă de gimnastică califică România la Jocurile Olimpice

Într-un moment istoric pentru gimnastica artistică românească, echipa cea mai tânără de la Campionatele Mondiale de la Antwerp a obținut o performanță remarcabilă prin calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. Sub îndrumarea antrenorilor și cu un spirit de echipă incredibil, sportivii au demonstrat determinare, pasiune și o dorință de autodepășire exemplară.

Echipa formată din talentatele gimnaste și gimnaști precum Andrei Muntean a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de excelență în acest domeniu.

În ciuda condițiilor de pregătire și de recuperare sub nivelul adversarilor din elita mondială, acești tineri au reușit să-și depășească limitele și să se impună la cel mai înalt nivel competitiv.

România a făcut un concurs bun, adunând 157,795 puncte, total cu care a prins biletul pentru Paris 2024. S-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă și Andreea Preda au fost gimnastele care au adus calificarea României, după 12 ani, în elita gimnasticii olimpice. Echipa este antrenată de Corina Moroşan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuţiu şi Jones Daymon

Drumul către calificarea olimpică individuală nu se oprește aici. Alături de fetele și de Andrei Muntean, alți membri ai echipei de gimnastică artistică masculină vor continua să ducă tradiția de excelență mai departe și să reprezinte România cu mândrie la Jocurile Olimpice din Paris.

Într-un apel către întreaga țără, este timpul să ne unim și să susținem această echipă dedicată. Performanțele lor remarcabile merită recunoscute, iar sprijinul nostru poate face diferența în călătoria lor către visele olimpice.

Pentru Jocurile Olimpice de la Paris echipa de gimnastică are nevoie de sprijinul nostru

Pentru a mări șansele sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris,  Federația Română de Gimnastică dorește să le asigure acestora condiții de antrenament la cele mai înalte standarde.

Astfel, pe lângă finanțarea realizată de către Agenția Națională pentru Sport și Comitetul Olimpic Român, orice român sau companie poate sprijini efortul celei mai tinere echipe calificate la Jocurile Olimpice, prin donații și sponsorizări. Prin mecanismul de 20%, companiile au oportunitatea de a contribui la succesul sportivilor români, iar întreaga sumă donată este deductibilă fiscal. Aflați mai multe pe https://donatii.frgimnastica.com/20-ro.html

Este un moment de mândrie națională și o șansă pentru noi toți să fim parte din povestea de succes a gimnasticii românești. Să fim alături de acești tineri talentați și să ne bucurăm împreună de fiecare performanță atinsă în numele țării noastre. Paris 2024, suntem pregătiți pentru voi!