Noi acuze la adresa Simonei Halep

Noi acuze la adresa Simonei Halep! După ce a fost suspendată pentru patru ani din tenis, presa internațională scrie că românca s-ar fi dopat și la Wimbledon 2022.

Sportiva din Constanța a primit verdictul din partea ITIA după un an de absență din turneele oficiale. Aceasta poate contesta însă decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Aceasta susține vehement că nu a folosit niciodată substanțe interzise în mod intenționat, presa internațională scrie că ar fi fost dopată și la Wimbledon 2022.

Potrivit The Guardian, în motivarea sentinței de suspendare pe 4 ani a Simonei Halep, există bănuiala că sportiva ar fi folosit suplimentul care conține roxadustat încă din martie 2022. În știrea cu titlul ”Tribunalul bănuiește că Halep s-a dopat și la Wimbledon”, se prezintă partea din motivație în care Tribunalul arată că există bănuieli solide că Halep s-ar fi dopat și la Wimbledon 2022.

”Nu există nicio afirmație fără echivoc din partea grupului de experți pentru acuzația de dopaj sanguin în legătură cu turneul de la Wimbledon din iunie/iulie 2022…, dar există termenul ‘foarte probabil’”, precizează publicația britanică.

ITIA a acuzat-o pe Simona Halep că se dopa încă din martie 2022

Potrivit sursei citate, ITIA a acuzat-o pe sportiva din Constanța că ar fi folosit o substanță interzisă începând din martie 2022.

”O acuzație cheie a ITIA cu privire la circumstanțe agravante este că jucătoarea trebuie să fi folosit o substanță sau o metodă interzisă cel târziu din martie 2022. Cu toate acestea, deși există motive solide de suspiciune, nu suntem confortabil mulțumiți că acest lucru este așa”, se arată în motivare.

Nu s-a putut stabili cu exactitate dacă românca se dopa încă din luna martie. Din acest motiv, TAS a respins cererea ITIA de a o deposeda de premiile și rezultatele obținute din martie 2022 și până la momentul suspendării provizorii.

Simona Halep
SURSA FOTO: Facebook, 網球大師

ITIA a refuzat orice colaborare cu Simona Halep

Bogdan Stoica, avocatul româncei, a spus despre ITIA că a refuzat orice formă de cooperare, de discuție cu sportiva și că este o instituție îndreptată spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează.

Acesta a adăugat că au efectuat teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit şi de sportiva din Constanța, potrivit cantităţilor şi protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieşit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât şi faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Bogdan Stoica a mai spus că ITIA a refuzat să colaboreze cu Simona Halep. Acesta a adăugat că este o instituție îndreptată mai mult spre distrugerea sportivilor, decât spre aflarea adevărului.