Simona Halep, „doborâtă, dar nu învinsă”

În ciuda acuzațiilor de dopaj care i-au fost aduse, Simona Halep rămâne în centrul atenției presei de specialitate datorită realizărilor sale pe terenul de tenis. Până acum, i-au fost dedicate articole în care se vorbește despre marile victorii din viața ei, dar și despre momentul crucial care se apropie.

„Cea mai dificilă confruntare din cariera Simonei Halep are loc în prezent, odată cu implicarea sa într-un caz de dopaj la vârsta de 32 de ani. Simona va trebui să aștepte până în februarie pentru a-și susține cazul în fața instanței. Obiectivul ei este să demonstreze că a fost victimă a folosirii unui supliment contaminat.

Chiar dacă se confruntă cu această provocare, luptătoarea din România nu este înfrântă. Apropiatii și fanii ei o sprijină, oferindu-i motivația necesară pentru a merge înainte și pentru a-și dovedi nevinovăția. În doar câteva săptămâni, desfășurarea acestui capitol din viața ei va fi dezvăluită”, au scris cei de la „CLAY – Historias de tenis” despre ea.

Simona Halep nu va scăpa de suspendarea primită

Simona Halep nu va scăpa de suspendarea primită, a avertizat antrenorul de tenis Mihai Rusu, fost coleg al lui Ion Țiriac și Ilie Năstase. În opinia sa, decizia ei de a contesta organizațiile antidoping și de a refuza să-și recunoască vina va avea consecințe severe.

Mihai Rusu a avut o discuție directă cu un inspector de la Agenția Mondială Antidoping înainte de desfășurarea procesului de dopaj al Simonei Halep. După dialogul avut, el nu este optimist în privința evitării suspendării pentru jucătoarea de tenis. Se pare că vom asista din nou la revenirea ei pe terenul de tenis abia peste patru ani.

Mai mult, Mihai Rusu i-a sfătuit pe admiratorii ei să nu se bazeze pe Ion Țiriac deoarece „până acum nu i-a fost de niciun ajutor și nici nu va putea să o sprijine”.

„99% sunt șanse să nu fie achitată. TAS-ul de obicei confirmă deciziile primelor instanțe. Ea a atacat întotdeauna, frontal, aceste instituții de control anti-doping, încât nu are circumstanțe atenuante să i se reducă din pedeapsă.

Din contră, dacă le-a atacat, înseamnă ca va fi pedeapsa aceea de patru ani de zile. Deci ea nu s-a arătat dispusă la un dialog cu aceste instituții și chiar să recunoască că a greșit.

Ea atacă moralitatea și funcționalitatea acestor instituții care dirijează tot sportul din lume!”, a explicat el pentru ProSport.

Mihai Rusu
Mihai Rusu (SURSA FOTO: Facebook, Eugen Tomac)

La rândul său, Ilie Năstase nu vede cu ochi buni situația actuală a Simonei Halep. Este dezamăgit de fostul ei antrenor de tenis pentru că nu și-a asumat responsabilitatea în cazul suspendării ei.

Este dezamăgit de faptul că Patrick Mouratoglou nu a recunoscut din prima implicarea sa în administrarea suplimentului de colagen Simonei Halep, ce a cauzat contaminarea ei cu substanța interzisă (Roxadustat).

„Trebuia să recunoască Patrick Mouratoglou, a recunoscut prea târziu. El i-a dat și a recunoscut prea târziu, după ce a fost suspendată. Procesul s-a prelungit atât de mult, e aproape un an și jumătate. Ce știți dumneavoastră, asta știu și eu. (n.r. că ea e vinovată).

Nu, până nu e judecată și nu i se spune ce s-a întâmplat, nu e vinovată ea, e vinovat cine i-a dat. Ea a luat de la cineva, nu a luat după capul ei, așa, cineva i-a dat. Nu avea nevoie, în primul rând, pentru că era în primul tur, nu era în finală”, a zis el.

Ilie Năstase
SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu