Ilie Năstase, acuzat că a vândut un meci americanilor

Ilie Năstase, întâlnire cu Elena Ceaușescu! Fostul tenismen a vorbit despre un incident petrecut în perioada în care era în activitate. La acea vreme, i s-au adus acuzații extrem de grave.

Mai exact, în anul 1972, România a pierdut un meci din Cupa Davis în favoarea Statelor Unite ale Americii. Atunci, Ilie Năstase a fost acuzat că a vândut meciul americanilor. Fostul lider ATP a spus că după acea întâmplare, s-a întâlnit atât cu fostul președinte Nicolae Ceaușescu, cât și soția sa, Elena Ceaușescu. Aceasta i-a spus că ea și soțul ei nu cred zvonurile și că nu va păți nimic.

„Asta este o mare tâmpenie că am vândut meciul. Dar Țiriac era supărat pe mine. Și avea dreptate. (Cum a reacționat Ceaușescu?) A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!

(E adevărată povestea aia cu „Tovarășa” Elena Ceaușescu care v-a abordat atunci? Pare neverosimil) Da. Când să ies din sediul CC (n. red, Comitetul Central al PCR) era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete.

(Nu ați recunoscut-o?) Când m-am apropiat, da. „Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!”. „Sărut mâna, doamnă!” Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. ‘Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva. Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic‘”, a declarat acesta într-un interviu pentru gsp.ro.

Ce pensie are Ilie Năstase?

Ilie Năstase este o legendă a tenisului și primul lider mondial al ATP din istoria României. Recent, acesta a făcut publice detalii despre pensia sa militară. La vârsta de 77 de ani și cu gradul de general-maior în retragere, fostul tenismen primește lunar o „pensie specială” în cuantum de 1.435 de lei.

Deși a ocupat poziția de lider mondial al ATP și a fost recunoscut ca unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, acesta afirmă că nu a fost recompensat în mod corespunzător pentru contribuțiile sale remarcabile. Pensia sa actuală, în valoare de 1.435 de lei lunar, reprezintă, conform spuselor sale, singura formă de compensație pe care o primește. În trecut, sportivul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la nivelul pensiei sale. De asemenea, a comentat ironic speculațiile referitoare la statutul său de „pensie specială”.

Contrar așteptărilor, Ilie Năstase respinge ideea unor beneficii financiare semnificative din partea statului român. El a indicat în trecut că ar fi dispus să renunțe la această pensie. Fostul sportiv și-a exprimat disponibilitatea de a renunța la această formă de sprijin financiar din partea statului. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.