Ilie Năstase a dat detalii despre pensia sa

Ilie Năstase, legendă a tenisului și primul lider mondial al ATP din istoria României, a făcut recent publice detalii despre pensia sa militară. La vârsta de 77 de ani și cu gradul de general-maior în retragere, Ilie Năstase primește lunar o „pensie specială” în cuantum de 1.435 de lei.

Deși a ocupat poziția de lider mondial al ATP și a fost recunoscut ca unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, Ilie Năstase afirmă că nu a fost recompensat în mod corespunzător pentru contribuțiile sale remarcabile. Pensia sa actuală, în valoare de 1.435 de lei lunar, reprezintă, conform spuselor sale, singura formă de compensație pe care o primește. În trecut, sportivul și-a exprimat nemulțumirea cu privire la nivelul pensiei sale și a comentat ironic speculațiile referitoare la statutul său de „pensie specială”.

„Nu am fost răsplătit (n.r. pentru că a fost primul lider din istoria ATP), nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic, dar dacă tot dau la alţii, şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că eu am pensie specială… Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt, cât or primi ăia?”, a declarat Ilie Năstase.

Contrar așteptărilor, Ilie Năstase respinge ideea unor beneficii financiare semnificative din partea statului român. El a indicat în trecut că ar fi dispus să renunțe la această pensie. Fostul sportiv și-a exprimat disponibilitatea de a renunța la această formă de sprijin financiar din partea statului.

Cine este Ilie Năstase

Nasty, o legendă a tenisului românesc, nu este doar un nume strălucit în lumea sportului. El este o importantă în cadrul Armatei Române. Și-a început cariera militară în Clubul Sportiv al Armatei (CSA) în anul 1966.

La CSA, Năstase a fost recrutat ca militar și a parcurs aproape patru luni de pregătire și angajare. La finalul acestei perioade, sportivul a fost onorat cu gradul de sergent major. A fost un început modest într-o carieră militară ce urma să se desfășoare ulterior pe un traseu impresionant.

Pe durata carierei sale sportive, Ilie Năstase nu s-a remarcat doar prin câștigarea trofeelor. A urcat treptat în ierarhia militară, el a purtat cu mândrie uniforma specifică. Ca simbol al angajamentului său nu doar în lumea tenisului, ci și în slujba țării.