Triumf pentru Italia în Cupa Davis, după 47 de ani!

Jannik Sinner a încheiat anul 2023 cu o nouă victorie, marcând oficial succesul Italiei în Cupa Davis 2023, în finala împotriva Australiei.

Chiar dacă săptămâna trecută nu a reușit să aducă trofeul la Torino, la Turneul Campionilor, Sinner şi-a luat revanşa fără doar şi poate în această săptămână.

A fost eroul Italiei în cursa către trofeul de la Cupa Davis, câștigând atât meciurile de simplu, cât și cele de dublu pe tot parcursul săptămânii.

Victoria impresionantă de ieri împotriva lui Djokovic la simplu a readus Italia în cursa pentru calificarea în finală, iar apoi Sinner a avut o contribuție decisivă la victoria în proba de dublu.

Duminică, Jannik Sinner şi-a demonstrat din nou forţa pe teren. El l-a învins pe Alex de Minaur și a consfinţit victoria Italiei prin obținerea celui de-al doilea punct al confruntării.

Jannik Sinner a avut o sarcină destul de ușoară, mai ales după ce Matteo Arnaldi a obținut primul punct. În primul meci al finalei, Matteo Arnaldi l-a învins în trei seturi pe Alexei Popyrin, scor 7-5, 2-6, 6-4.

Alex de Minaur se afla deja într-o poziție defavorabilă. În confruntările anterioare cu italianul, dezavantajul său era de 0-5.

Meci perfect pentru italianul Jannik Sinner (22 de ani, locul 4 în clasamentul ATP)

Sinner a dominat primul setul şi s-a impus cu 6-3, prezentând un joc agresiv în care a reușit patru ași și 16 lovituri câștigătoare. De Minaur nu a reușit să-și ridice nivelul pentru a-și pune adversarul în dificultate, chiar dacă prestația sa nu a fost proastă.

În setul al doilea, Sinner a preluat rapid controlul, fără a întâmpina dificultăți, încheind setul, meciul și finala cu un scor categoric de 6-0.

Rezultatul final a fost 6-3, 6-0 în favoarea lui Sinner, care a încheiat cu o prestație impresionantă: cinci ași, 35 de lovituri câștigătoare și zece erori neforțate.

A fost o victorie clară pentru Sinner, care a adjudecat trofeul Cupei Davis pentru Italia după o săptămână perfectă.

Este pentru a doua oară în istorie când Italia câștigă Cupa Davis, după succesul din anul 1976. La acea vreme, Corrado Barazutti, Adriano Panatta și Paolo Bertolucci au făcut parte din echipa care trecea cu 4-1 de Chile.