Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor

În finala Turneului Campionilor din 2023 de la Torino, Novak Djokovic a cucerit o victorie impresionantă, devenind primul jucător din istorie care a reușit să câștige această competiție de șapte ori. Sârbul l-a învins pe italianul Jannik Sinner în două seturi identice, 6-3, 6-3, într-o finală care a durat 1 oră și 44 de minute.

Cu acest succes, Djokovic și-a consolidat poziția de lider mondial, acumulând un total de 98 de titluri în circuit, dintre care șapte au fost obținute în sezonul respectiv.

Într-o revanșă după meciul lor tensionat din faza grupelor, câștigat de Sinner, Djokovic a demonstrat o formă impecabilă, având un joc agresiv la retururi și profitând de momentele de nervozitate ale italianului, clasat pe locul patru în lume.

Djokovic a subliniat importanța acestui succes: „Este foarte special să câștig acest titlu, este probabil unul din cele mai bune sezoane ale mele. Sunt foarte fericit și mândru de ultimele mele două meciuri. Am reușit o săptămână fenomenală.”

Anul 2023 a reprezentat un an memorabil în cariera lui Djokovic, marcându-se prin recorduri și performanțe istorice în lumea tenisului. A câștigat trei dintre cele patru turnee de Mare Șlem (Openul Australiei, Roland Garros și US Open), ratând doar finala de la Wimbledon, unde a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz, însă acumulând un total de 24 de titluri de Grand Slam, egalând recordul australiană Margaret Court.

Unul dintre cele mai bune sezoane pe care le-am avut în viața mea. E fenomenal să-l închei cu o victorie împotriva lui Jannik, care a jucat nemaipomenit în această săptămână. Sunt foarte mândru de această performanță. Probabil că Alcaraz și Sinner sunt cei mai buni jucători din lume, alături de mine și Medvedev. A trebuit să fac un pas în față pentru că nu pot aștepta o greșeală de la acești jucători. Am pierdut în grupe cu Jannik.

Pentru mine a fost o săptămână fenomenală, per total. În ultimele două zile copiii mei au venit să mă vadă jucând. Întotdeauna am vrut să joc în fața lor. Au deja vârsta la care înțeleg ce se întâmplă. Sunt atât de încântat să fiu tatăl a doi copii superbi. Îmi dau putere”, a declarat Novak Djokovic după finala de la Turneul Campionilor.