Vestea zilei despre Simona Halep! Ion Țiriac îi ia apărarea constănțencei, după atacurile subtile ale Serenei Williams la adresa ei. După ce Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, americanca a scris pe Twitter că „8 e un număr mai bun”.

Mesajul a fost perceput ca o înțepătură la adresa Simonei, care a învins-o în finala de la Wimbledon din 2019. Dacă ar fi câștigat Serena Williams, ar fi fost al optulea titlu la cel mai prestigios turneu de tenis din lume și al 24-lea de Grand Slam.

Simona Halep, apărată de Ion Țiriac în fața Serenei Williams

Ion Țiriac i-a dat însă replica americancei, după ce și-a revendicat titlul Simonei. Fostul tenismen a spus că românca i-a administrat „cea mai mare înfrângere din viaţa ei” (6-2, 6-2, într-o partidă ce a durat 38 de minute).

„Atenţie, fata asta e câştigătoare de Wimbledon, nu câştigătoare, ce a fost a fost cea mai mare înfrângere a acestei mari campioane, Serena, din viaţa ei.

A bătut-o în 38 de minute, 6-2, 6-2, sau cât dracu a fost, că am fost şi eu acolo.

Simona, după părerea mea, ar trebui să îi atace pe toţi. Şi jurisdicţie normală, la New York, că acolo s-a întâmplat. Are trebui să ceară 100 de milioane pagubă, pentru că i-au distrus viaţa”, a spus omul de afaceri, potrivit as.ro.

Ion Țiriac
SURSĂ FOTO: Inquam Photos, Dan-George Porcuțan

Simona Halep va fi inclusă în International Tennis Hall of Fame

Simona Halep primește însă și o veste bună, deși în ultimul an a fost urmărită de ghinioane și nefericire. Românca se pregătește să intre într-un prestigios club al tenisului mondial, în International Tennis Hall of Fame. Acesta este o societate de elită care sărbătorește cele mai importante nume și influențe pozitive asupra tenisului mondial.

Constănțeanca este eligibilă deoarece și-a menținut poziția pe primul loc al clasamentul WTA timp de cel puțin 13 săptămâni. Acest fapt le permite oficialilor International Tennis Hall of Fame să evite procesul de aprobare și votare obișnuit în ceea ce o privește.

Includerea în acest club este o mare onoare și o realizare uriașă. Doar alți doi români mai fac parte din acest club select: Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Totuși, regulile clubului spun că Halep va putea fi inclusă abia în 2027, la împlinirea a 5 ani de la ultimul ei meci oficial jucat. Reprezentanții clubului nu țin cont în decizia lor de suspendarea pentru dopaj.