Membrii PSD au declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă ca sunt deschiși la o discuție cu primarul Mihai Chirică, exclus din partid în 2018 după un conflict cu Liviu Dragnea.

Încercarea de a-l readuce pe Chirică alături de PSD face parte dintr-un plan mai amplu de recuperare a foștilor lideri care au plecat sau au fost excluși din partid în urma conflictelor cu foștii lideri ai partidului, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Printre cei pe care PSD îi vrea înapoi se numără Mihai Tudose, Robert Negoita, Corina Cretu, Adrian Tutuianu, Ion Mocialca. Până în prezent, doar Mihai Tudose a hotărât să se întoarcă.

Șeful PSD Iași Maricel Popa a declarat că „încă nu a venit la discuții domnul Chirică” și nu s-a abținut să nu facă și o remarcă, ținând cont de certurile dintre cei doi din ultima perioadă.

„Stii, la copii poți să le iei cu de-a sila, dar nu poți să le dai cu de-a sila”, a spus șeful PSD Iași.

Paul Stănescu a declarat că „nu este o problemă (dacă ar vrea să revină Chirică)”.

Întrebat dacă se pot trece peste neînțelegerile dintre Chirică și PSD, șeful PSD Iasi a  susținut că ”Colaborăm instituțional foarte bine”.

 

De ce a fost dat afară Mihai Chirică

 

Mihai Chirică a fost și vicepreședinte național PSD dar a fost dat afară din conducerea centrală în urma afirmațiilor sale dure la adresa partidului pe fondul OUG 13. El a zis ulterior că Dragnea e ca Ceaușescu și că CEX este instrument de execuții în partid.

La vremea respectiva, Dragnea spunea că din informațiile sale, Chirică este „omul SIE”. În replica, Chirică spunea că nu este adevărat. „Pun pariu pe hamsterul lui Liviu Dragnea că nu sunt omul SIE”, spunea Chirică.