Senatorii au respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau limitarea la nivelul veniturilor secretarilor de stat a salariilor preşedintelui, vicepreşedintelui, directorului general al CSSPP, precum şi al salariilor membrilor CNVM.

Cele două proiecte propuneau ca această limitare să fie valabilă şi în cazul personalului de specialitate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Iniţiativa legislativă privind nivelul salariilor din CSSPP, prin care se dorea modificarea Ordonanţei de urgenţă 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private l-a avut ca iniţiator pe senatorul PDL Cezar Preda.

În ceea ce priveşte limitarea salariilor din CNVM, senatorii au respins un proiect de lege de modificare a unei anexe a Ordonanţei de urgenţă 25/2002 privind aprobarea statutului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Cele două proiecte primiseră raport de respingere din partea comisiilor de specialitate, care, însă, nu a putut fi adoptat, proiectele având caracter organic.

De asemenea, cele două proiecte nu au reuşit să întrunească numărul de voturi pentru a fi adoptate, fiind considerate ca respinse de plen.