Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, le-a spus, marţi, pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei că pensiile mai mici de 1.000 lei nu vor fi reduse cu 15% şi i-a asigurat că va susţine această măsură în şedinţa de Guvern de miercuri.

O delegaţie a pensionarilor gălăţeni care au venit să protesteze la Ministerul Muncii a discutat, marţi la prânz, cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, la finalul discuţiilor, că ministrul Mihai Şeitan le-a spus că nu vor scădea pensiile sub 1.000 lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

“Ministrul ne-a promis că nu se atinge de pensiile sub 1.000 lei. Vom vedea dacă va fi aşa, dar noi vom ieşi în stradă chiar dacă nu vor scădea pensiile, pentru că mai avem şi alte revendicări: Legea 218/2008 şi respectarea valorii punctului de pensie de cel puţin 45 la sută din salariul mediu brut”, a spus liderul pensionarilor gălăţeni, Toader Cristea, după discuţiile cu ministrul Şeitan.