Legea venitului minim garantat va fi aprobată în circa două săptămâni de către Guvern, a anunţat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

„Sunt oameni care nu se duc să muncească, dar primesc de la stat sub formă de alocaţii sociale sume care totalizează şi două-trei mii de lei pe lună”, a declarat, miercuri, la un post privat de televiziune, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
 
Acesta a precizat că, în prezent, 288.401 persoane beneficiază de venitul minim garantat, suma totală alocată fiind de aproximativ 480 milioane lei. În urma verificării a numai 30% din dosare, 20.707 au fost suspendate deoarece persoanele respective nu îndeplineau condiţiile legale, având, de pildă, proprietăţi imobiliare, case, automobile.

În încheiere, ministrul Muncii a afirmat că anul viitor nu vor avea loc reduceri ale pensiilor şi nici reduceri salariale, preocuparea fiind ca, pe baza reducerii de acum de personal, să se poată acoperi mai bine, din punct de vedere salarial, angajaţii care vor rămâne în funcţii. „Nu este luată absolut nicio decizie referitoare unui nou sistem de impozitare”, a adăugat ministrul Muncii.