Este vorba despre o sancțiune contravențională față de organizator, spune Bogdan Berechet, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020, adică nu mai puțin de 10.000 de lei.

„Au fost 17 apeluri ce au fost transferate imediat structurii de poliție competentă teritorială. Așa cum s-a întâmplat și la alte evenimente cu public numeros, fie că vorbim despre manifestații publice sau alte tipuri de întruniri, forțele de ordine au asigurat măsuri pentru fluența și siguranța traficului rutier, măsuri pentru ordinea și liniștea publică, iar în caz de nereguli, ulterior, pe baza verificărilor efectuate, au fost dispuse în termenul legal măsuri sancționatorii.

Cu privire la ce avem până la acest moment, s-a stabilit o sancțiune contravențională față de organizator, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020, respectiv 10.000 de lei!”, a declarat Bogdan Berechet.

Alertă după congresul PNL în politica românească

COVID-19 pare să fi lovit drastic în rândul politicienilor români, imediat după organizarea Congresului PNL, de sâmbătă și duminică, extrem de contestat de Opoziție. Surse politice au dezvăluit pentru Evenimentul Zilei că la Ministerul Cercetării au fost confirmate cel puțin 20 de cazuri de infectare cu coronavirus. Mai mult, se pare că o parte dintre etajele clădirii care găzduiește instituția publică au fost închise de urgență. Totuși, atunci când au fost întrebați, oficialii ministerului au aruncat vina pe Ministerul Mediului.

Un focar COVID-19 pare să fi apărut la la Ministerul Cercetării, chiar după organizarea Congresului PNL cu 5.000 de oameni. Mai mult, măsurile sanitare au fost sfidate chiar de președintele Klaus Iohannis, care a fost fotografiat fără mască. Se pare că nu toți politicienii au purtat mască de protecție și n-au păstrat distanțarea fizică.

Surse politice au explicat pentru EVZ că în instituția în care funcționează Ministerul Cercetării două etaje au fost închise ca urmare a depistării a cel puțin 20 de persoane confirmate cu coronavirus. Mai mult, ar mai fi vorba despre mai multe cazuri de infectare despre care nu se cunosc însă prea multe informații.

Șefii de departamente și-au informat subalternii să îi țină la curent cu evoluția situației epidemiologice și să-i anunțe dacă mai apare vreun caz nou de infectare, mai spun sursele EVZ.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea