Veste excelentă în contetul luptei cu pandemia de COVID-19!

Pfizer testează un nou medicament ce ar putea preveni boala provocată de noul coronavirus

Gigantul farmaceutic american Pfizer, acelaşi care a dezvoltat şi unul dintre vaccinurile folosite acum la nivel mondial împotriva noului coronavirus, anunţă ca a început testarea pentru medicamentul antiviral care ar putea preveni boala în cazul celor deja expuşi la virus.

Medicamentul Pfizer, cunoscut deocamdată drept PF-07231332, va fi administrat pe cale orală. În testele demarate de companie vor fi incluşi până la 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani. Foarte important: este vorba despre persoane care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus care a dezvoltat simptomele COVID-19, transmite agenţia Reuters.

Medicamentul, administrat împreună cu o doză scăzută de Ritonavir

Persoanele incluse în acest test vor primi medicamentul PF-07231332, împreună cu o doză scăzută de Ritonavir. Acesta este un medicament mai vechi, ce a fost folosit şi în trecut în diferite combinaţii de tratament pentru persoanele infectate cu HIV.

Pfizer nu este singura companie pharma care lucrează la dezvoltarea unui astfel de medicament ce poate preveni boala provocată de SARS-CoV-2. Companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics, ambele din Statele Unite, au anunțat, la începutul lunii septembrie, că au început testările pentru propriul lor medicament, Molnupiravir, menit să prevină îmbolnăvirea simptomatică la persoanele deja infectate sau expuse la noul coronavirus.

Şeful Pfizer ştie când ne vom întoarce la o viaţă normală. Va mai fi vaccinarea necesară?

În altă ordine de idei, şeful Pfizer, Albert Bourla, a declarat, într-un interviu acordat recent, că în 2022 am putea reveni cu toţii la o viaţă normală.

“Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a spus CEO-ul Pfizer pentru emisiunea “This Week” de la postul ABC.

Totuși, Albert Bourla a subliniat că revenirea la o viață normală nu va fi fără condiţii, iar vaccinurile vor fi în continuare necesare.

“Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut”, a completat acesta.

Sursă foto: Dreamstime