Consiliul de Administrație al CFR Marfă a decis schimbarea managerului general, Mihuț Crăciun, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de companie în ultimele șase luni de la preluarea mandatului, se arată într-un comunicat al companiei.

Până la alegerea unui nou manager conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, reprezentanţii CA au decis ca interimataul sa fie asigurat de Pavel Bărculeţ care în prezent ocupă funcţia de director departament economic financiar. Mihuţ Crăciun a fost numit manager al companiei CFR Marfă în luna aprilie conform unei selecţii organizată în baza OUG 109/2011. Fostul şef al CFR Marfă a mai lucrat la Coca Cola, Red Bull şi Kandia.

CFR Marfă – “Cenuşăreasa” Transporturilor

CFR Marfă se vrea scoasă din nou la privatizare abia în 2018, după încercarea ratată de vânzare din anul 2013. Înainte de a fi reprivatizată, compania CFR Marfă trebuie să reducă pierderile de peste 40 milioane de euro înregistrate în ultimii doi ani. După ce au trimis în şomaj aproape 3.000 de salariaţi şi au redus pierderile de la aproximativ100 milioane  euro în 2012 la circa 5 milioane de euro la sfârşitul anului 2014, oficialii CFR Marfă, în ultimii doi ai au reuşit să producă o pagubă de 40 milioane euro. Mai mult, în 2015 şi 2016, operatorul naţional de marfă a reuşit să piardă mai mulţi contracte şi clienţi, afaceri care ar fi adus profit de milioane de euro companiei CFR Marfă.
În 2013, foştii şefi de la Transporturi se grăbeau să vândă operatorul feroviar cu circa 200 milioane de euro după ce s-au şters datorii de circa 380 milioane euro.
În prezent, soarta companiei CFR Marfă este în pixul oficialilor Comisiei Europene, care nu s-a pronunţat în cazul ajutorului de stat acordat statului pentru operatorul naţional de marfă.