PSD se întâlnește miercuri în regim de urgență pentru a vedea ce soluție poate adopta în fața refuzului privind remanierea venit dinspre Klaus Iohannis. Social-democrații trebuie să vadă dacă merg pe soluția restructurării guvernamentale și vor încerca să treacă prin Parlament această variantă.

În acest moment, Liviu Dragnea se află într-o situație dificilă. Klaus Iohannis a respins propunerea PSD de a numi noi miniștri la fonduri europene, justiție și românii de pretutindeni. Viorica Dăncilă a decis să vină cu trei nume de miniștri interimari, lucru care a cam încurcat planurile PSD. Aceștia sunt Ana Birchall la justiție, Eugen Teodorovici la fonduri europene și Radu Oprea la românii de pretutindeni. Social-democrații se văd puși în situația de a intra în campanie cu miniștri interimari, ținând cont că mandatul acestora se poate întinde până la 45 de zile.

PSD ar merge pe soluția unui vot în Parlament prin care să ceară restructurarea. În clipa de față, Liviu Dragnea numără voturile pe care se poate sprijini. ALDE, prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu a spus că va acorda suport în Parlament. „Atât eu, cât și Liviu Dragnea suntem dispuși să acordăm votul în Parlament pentru remaniere”, a declarat liderul ALDE. În schimb, UDMR nu vrea să voteze o nouă variantă de Guvern, surse politice vorbind de un semnal clar venit dinspre Bruxelles în acest sens.

Oficial, PSD a susținut pe toate canalele că deține majoritate în Parlament și că pot trece varianta restructurării fără probleme. Rămâne însă de văzut dacă Liviu Dragnea se va încumeta să-și forțeze încă o dată norocul și va cere o decizie în Parlament.