Primarul Capitalei, Nicușor Dan a transmis că în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi s-au făcut primii pași pentru semaforizarea inteligentă din București și au fost aprobate studiile privind reabilitarea liniilor de tramvai. În şedinţa CGMB, consilierii generali au aprobat și 9 proiecte propuse de Primarul General pentru creşterea siguranţei pacienţilor în structurile spitaliceşti publice.

Semaforizare inteligentă și troleibuze moderne în Capitală

„În ședința de azi a CGMB am făcut primul pas concret pentru semaforizarea inteligentă în Capitală, aprobând depunerea cererii de finanțare prin PNRR pentru acest proiect. Și, tot cu ajutorul fondurilor PNRR, Bucureștiul va cumpăra 22 de troleibuze moderne (care funcționează și cu baterii), Consiliul General aprobând depunerea cererii de finanțare în acest scop”, a transmis primarul Nicușor Dan.

De asemenea, acesta a precizat că au fost aprobate în ședința de joi studiile în baza cărora va fi făcută achiziția publică pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Edilul general a punctat că documentația va fi pregătită la momentul lansării fondurilor structurale.

Un nou corp de clădire la Spitalul Clinic Colentina

În ceea ce privește sistemul de sănătate din Capitală, Nicușor Dan a spus că Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp de clădire pentru o Bancă de Ţesuturi, investiţie absolut necesară care va contribui la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale de calitate acordate pacienţilor, fiind alocați în acest sens peste 1,1 miliarde lei.

„Pentru modernizarea sistemului de sănătate și a spitalelor din subordinea Primăriei Generale, au fost votate, de asemenea, un proiect care vizează construirea unui nou corp la Spitalul Colentina, un proiect pentru crearea unei bănci de țesuturi umane (tot la Colentina) și mai multe proiecte pentru modernizarea instalațiilor electrice și prevenirea incendiilor în spitale, ca să putem obține avizele ISU necesare. Subliniez în special proiectul pentru noul corp al Spitalului Clinic Colentina, care va avea minim 300 de paturi (dintre care 35 pentru terapie intensivă) și 4 blocuri operatorii (fiecare cu cel puțin 6 săli de operații).

Menționez și un alt proiect de hotărâre important care a fost votat, cel prin care se aprobă Programul Municipal de Restaurare a imobilelor monumente istorice și normele metodologice aferente. Programul e unul multianual și va fi derulat de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care va elabora și va cere aprobare în fiecare an pentru lista obiectivelor de investiții”, a declarat Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.