Daniel Florea a transmis că toți cetățenii Sectorului 5 vor primi, gratuit, de la Primărie câte 2 pubele de 120 sau 240 de litri, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere și reciclabile. De asemenea, asociațiile de proprietari vor primi recipienți pentru colectarea deșeurilor, de mai multe tipuri, în funcție de volumul deșeurilor produse, iar în mai multe zone din Sectorul 5 vor fi instalate containere metalice, pentru a se descuraja apariția depozitelor necontrolate de deșeuri. În total, vor fi distrubuiți peste 70.000 de recipienți pentru colectare către gospodăriile și asociațiile de proprietari din Sectorul 5.

Un vis îndeplinit

„Visul pe care l-am avut s-a îndeplinit! Este momentul în care putem să arătăm fapte, putem să arătăm de ceea ce suntem în stare să facem. Avem cea mai mare și mai modernă flotă de utilaje din România și începând de la 1 martie se va face salubritate la standarde europene în Sectorul 5”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Începând din 2016 și până în prezent, de pe raza Sectorului 5 au fost ridicate peste 150.000 m³ de deșeuri, care au fost aruncate ilegal pe domeniul public, în ultimii 30 de ani. „Am ridicat de pe stradă cam 150.000 de metri cubi de gunoi în ultimii 3 ani. Asta înseamnă aproximativ 10.000 de tiruri, o coloană care s-ar întinde de la București la Pitești, sau o cantitate de gunoi suficientă pentru a umple Arena Națională. Am făcut eforturi mari, am dat și foarte multe amenzi, iar cetățenii trebuie să înțeleagă că strada nu este coșul de gunoi al nimănui”, a arătat primarul Sectorului 5.

În mai puțin de 2 luni, Primăria Sectorului 5 a amendat 633 de persoane care au fost prinse aruncând ilegal deșeuri pe domeniul public. Dintre acestea, 552 sunt din Sectorul 5, iar restul din alte localități.