Ardeii grași cresc foarte bine într-o locație caldă și însorită. Nu sunt pretențioși în privința solului, în schimb trebuie să aibă parte de o cantitate generoasă de materie organică, precum și de condiții bune de drenaj. Când răsadurile au aproximativ cinci săptămâni, ar trebui să prezinte primele frunze.

Prin urmare, e esențial să semănați suficient de devreme, astfel încât plantele tinere să aibă timp să se dezvolte și să se bucure de soarele de vară la momentul potrivit. Iată însă de ce ar trebui ca plantele să fie puse la iernat în timpul anotimpului rece.

Așa veți beneficia de ardei la începutul verii, fără a fi nevoie de alte răsaduri

Iernarea plantelor de ardei rezolvă ambele probleme. Dacă aduceți planta de ardei și o păstrați înăuntru toată iarna, deși nu va produce nimic în acea perioadă, veți putea beneficia de ardei la începutul verii, fără a fi nevoie de răsaduri, scrie LifeHacker.

Ardeii fac parte din aceeași familie cu roșiile, vinetele și cartofii. Sunt unele dintre cele mai întâlnite legume din grădinile oamenilor. Spre deosebire de roșii și cartofi, ardeii pot reprezenta o provocare fiindcă au nevoie să crească într-un spațiu foarte călduros și bine luminat.

legume
SURSA FOTO: Dreamstime

Când aveți mai multe nopți cu temperaturi sub 15 grade Celsius planta trebuie adusă înăuntru

Deoarece ardeii nu tolerează frigul și înghețul, de obicei se poate spune că a venit timpul să-i aduceți înăuntru când aveți mai multe nopți în care temperaturile scad sub 15 grade Celsius.

Atunci este momentul ca planta să intre la hibernare pentru următoarele șase luni și, pentru a face acest lucru, va trebui să aibă cât mai puține frunze. Dezinfectați foarfeca de grădină cu oțet sau înălbitor, astfel încât să nu răspândiți posibile boli la plantă. Începeți să tăiați ramurile, lăsând doar tulpina principală, fiecare cu un nod, deci patru noduri în total.

Îndepărtați orice frunze de pe tulpina principală. Săpați cu generozitate în jurul plantei, astfel încât să puteți rupe rădăcinile din sol. Folosiți o cazma pentru a îndepărta planta din grădină.

Întoarceți planta pe o parte și folosiți ușor degetele pentru a elibera rădăcinile din sol. Tăiați toate rădăcinile, mai ales o rădăcină care arată bolnavă.

La ce temperatură trebuie să stea planta de ardei pe timpul iernii

Planta ar trebui adusă într-o încăpere care poate avea o temperatură între 10-18 grade Celsius. Dacă există lumină de la o fereastră, este tot ce are nevoie această plantă.

Trebuie să vă asigurați că planta primește lumină ambientală, din apropiere, timp de două până la trei ore pe zi.

Nu au nevoie de îngrășământ și trebuie udate doar o dată la două săptămâni

Aceste plante sunt în hibernare, așa că nu au nevoie de îngrășământ și trebuie udate doar o dată la două săptămâni, ca o plantă de apartament.

Dacă încep să le crească frunze, ar ar trebui să le tăiați cu o foarfecă foarte curată – frunzele sunt doar o gazdă pentru dăunători și aceste plante trebuie păstrate curate și sănătoase în timpul hibernării.