Nicușor Dan nu este deranjat de porecle

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit că de-a lungul timpului, mai ales de când și-a început activitatea în viața publică, fie ca activist, apoi ca politician și primar, a primit numeroase porecle. Dar acestea nu îl afectează cel mai mult.

Nicușor Dan a subliniat că nu poreclele sunt cele care îl afectează cel mai mult din mesajele pe care le primește. Ci injuriile și mai ales amenințările. Mai ales că nu consideră că poreclele au o bază reală.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări” cu Denise Rifai, au fost aduse în discuție câteva dintre poreclele pe care le-a primit de-a lungul timpului. Printre acestea sunt Plicușor, Mucușor sau Frigușor.

„Păi cred că le-ați spus pe toate. De fapt, niciuna n-are tracțiune pentru că lumea știe, și aia cu Plicușor… nu, sunt imun. După 10-12 ani în spațiul public sunt imun la orice fel de glume”, a declarat Nicușor Dan.

I se spunea „Balaurul”

În timpul emisiunii cu Denise Rifai, Nicușor Dan a fost întrebat dacă a fost vreodată amuzat de vreo glumă sau caricatură la adresa sa. El s-a amuzat de o întâmplare care s-a petrecut pe vremea când era olimpic la matematică. Pe vremea aceea purta părul lung. Cineva făcuse un montaj cu imaginea sa și îi pusese actualului edil al Capitalei parul unui cântăreț afro-american.

„Desigur, dar nu-mi aduc acum aminte. Da, au fost nenumărate. În una dintre campaniile mele electorale cineva a găsit o fotografie cu mine venind de la una dintre olimpiadele naționale la care am fost cu un păr creț, mare, și cineva a atașat peste poza asta un păr și mai mare al unui cântăreț afro-american și a spus: Iată-l pe Nicușor Dan care s-a întors de la olimpiadă ”, a declarat Nicușor Dan.

În încheiere, Denise Rifai l-a întrebat pe primarul Capitalei dacă ar dori să fie poreclit într-un anumit fel. Răspunsul lui a fost cu adevărat amuzant. Edilul și-a amintit de perioada când era în lotul olimpic de matematică și cum îl porecliseră colegii din vremea aceea.

„Când eram în lotul de matematică în liceu, colegii de matematică îmi spuneau Balaurul”, a declarat Nicușor Dan.