Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei

Vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reamintit că nu s-a stabilit încă cine va fi candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. Nu s-a luat încă o decizie cu privire la o eventuală candidatură independentă la PMB (Primăria Municipiului Bucureşti).

Urmează să aibă discuții și să efectueze sondaje de opinie pentru a evalua opinia bucureștenilor. Din punctul lui de vedere, Nicușor Dan nu este considerat o opțiune viabilă pentru București.

A observat că au fost vehiculate diverse nume în spațiul public. Totuși, PNL nu poate promova o astfel de listă, deoarece Sebastian Burduja este candidatul PNL la PMB, conform mandatului fiecărui președinte de filială de a candida fie la primărie, fie la consiliul județean. Este unul dintre cei 11 membri ai grupului, format din cinci reprezentanți ai PNL, cinci ai PSD și prim-ministrul României. Nu s-a purtat încă o discuție cu privire la candidatul pentru PMB.

Rareș Bogdan a atras atenția asupra importanței alegerii unui candidat adecvat. Din punctul lui de vedere, ar fi un dezastru să se meargă cu un candidat comun și să fie învins de Nicușor Dan. A calificat situația actuală din București drept o rușine și inadmisibilă.

„Nu s-a luat o decizie privitoare nici măcar la o candidatură cu un independent la Primăria Capitalei. Urmează să avem discuții, urmează să avem sondaje, să vedem ce zic și bucureștenii.

Este clar că Nicușor Dan nu este o soluție pentru București. Am văzut că s-au aruncat în spațiul public nume, dar PNL nu poate lansa o astfel de listă pentru că noi îl avem pe Sebastian Burduja candidat la Primăria Capitalei.

Fiecare președinte de filială este obligat să candideze la fie la primărie, fie la consiliul județean, iar Sebastian Burduja este liderul filialei PNL București. Eu am vot din 11, noi suntem 5 de la PNL, 5 de la PSD și premierul României.

Nu am avut o discuție referitoare la candidatul la Capitală. Eu atrag atenția să alegem un candidat foarte bun, pentru că ar fi un dezastru să mergem cu un candidat comun și să câștige Nicușor Dan. Ce se întâmplă în momentul ăsta la București este o rușine, este inadmisibil ce se întâmplă azi la București”, a spus el într-un interviu TV.

Nicușor Dan
SURSA FOTO: Facebook, Nicuşor Dan
Sebastian Burduja
SURSA FOTO: Facebook, Sebastian Burduja

Burduja se bucură de varianta unui candidat unic

Sebastian Burduja, președintele filialei PNL București, a fost întrebat despre șansele sale de a fi desemnat candidatul comun al PNL și PSD la alegerile pentru PMB. El a declarat că este încrezător că va câștiga.

A subliniat că mai puțin important este cine va fi selectat ca și candidat, ci ce acțiuni sunt întreprinse pentru beneficiul bucureștenilor.

Potrivit acestuia, cea mai bună parte a discuțiilor este că există toate premisele pentru o candidatură unică susținută de ambele partide. Acest aspect semnifică o schimbare în București. A evidențiat că locuitorii orașului nu mai sunt de acord cu Nicușor Dan.

Conform lui, peste două treimi dintre cetățeni au exprimat nemulțumirea față de primarul actual al Capitalei. Această concluzie se bazează pe rezultatele sondajelor realizate.