PNL, dezamăgit de Nicușor Dan

Sebastian Burduja a spus că PNL l-a sprijinit pe Nicușor Dan în alegerile locale din 2020. Însă consideră că acesta nu a corespuns așteptărilor pentru că nu și-a respectat promisiunile făcute în timpul campaniei electorale.

„Nu doar l-am votat, i-am făcut și campanie, a fost decizia PNL să promovăm o alternativă, din păcate a fost o dezamăgire deși trei ani și jumătate a avut sprijin necondiționat în Consiliul General. Bucureștiul avea nevoie de o schimbare pentru că nu administrația de atunci nu livrare o schimbare.

Nu se simte acum că s-a schimbat în bine Bucureștiul. I-am dat un cec în alb lui Nicușor Dan, a avut toate premisele pentru a reuși, ne-am dat seama că nu poate să schimbe orașul în bine.

Pentru noi era bine să putem spune că a fost un primar excepțional, eu ca cetățean am considerat că am această obligație să prezint bucureștenilor o alternativă de dreapta, autentică, liberală.

Tocmai că am fost de bună credință, i-am votat practic toate proiectele. Știți bine că la un moment dat PNL i-a înaintat un decalog și a răspuns într-un mod pe care nu l-am considerat convingător, e public. Peste 70% au spus că Nicușor nu merită susținerea PNL”, a declarat el la Digi24.

Ministrul Energiei afirmă că în această campanie pentru Primăria Capitalei va critica pe toți cei care nu au acționat conform necesităților Bucureștiului.

Referitor la Nicușor Dan, el menționează că, deși este un activist civic de calitate, nu a reușit să obțină rezultatele așteptate.

„Eu nu atac pe Nicușor Dan sau pe Gabriela Firea. Eu sunt o alternativă de schimbare a Bucureștiului. Dacă o luați așa, o să-i atac pe toți că nu au făcut ce trebuia pentru oraș, nu au creat locuri de muncă pe măsura valorii economice a Bucureștiului. Când vine vorba de calitatea administrației suntem ultimii.

Primarii și-au bătut joc de acest oraș. Domnul Nicușor Dan e un activist civic foarte bun, dar nu a livrat performanțe, nu are un proiect european accesat, să-l fi scris, să fi obținut bani și să-l fi implementat. Nu este un primar performant și nu e un atac la persoană. Suntem datori să le spunem bucureștenilor adevărul”, a spus șeful PNL București.

Nicușor Dan
Nicușor Dan (SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan)

Nicușor Dan nu este un om de echipă, spune Sebastian Burduja

Sebastian Burduja îl acuză Nicușor Dan că nu este un om de echipă și că evită dialogul, chiar dacă, potrivit lui, un primar ar trebui să fie deschis la dezbatere.

„Eu sunt un om de dialog și de echipă, toți știu asta. Dar ai nevoie de doi pentru tango. Domnul Nicușor Dan nu e om de dialog, nici de echipă. Nu răspunde la telefon, nu-mi răspunde nici mie, nici domnului Ciprian Ciucu. Problema e această atitudine incorectă, i-aș spune arogantă – ești în democrație, ești primar trebuie să ai o dezbatere.

Dânsul nu e om de dreapta și vă dau un exemplu – în fiecare lună bucureștenii plătesc facultății de drept pentru Nicușor Dan refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Ca om de dreapta nu poți să încalci proprietatea privată”, a spus ministrul Energiei.

Lista completă a candidaților pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală pentru a obține fotoliul de primar general în București. Iată lista completă a pretendenților la funcția de primar al Capitalei.

Candidaturile pentru funcția de primar general în Municipiul București au fost validate conform deciziilor Biroului Electoral de Circumscripție nr. 42. Cei nouă candidați admiși sunt:

  • Gabriela Firea din partea PSD;
  • Sebastian Burduja din partea PNL;
  • Nicușor Dan ca independent;
  • Cristian Victor Popescu Piedone reprezentând PUSL;
  • Diana Șoșoacă Iovanovici din partea S.O.S. România;
  • Dorin Iacob din partea Partidului Alternativa Dreaptă;
  • Mihai Adrian Enache reprezentând AUR;
  • Alexandru Pânișoară din partea Partidului Ecologist Român (PER);
  • Filip Constantin Titian ca independent.

Pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), au fost validate listele de candidați depuse de către PNL, Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), Partidul Ecologist Român (PER), S.O.S. România, PUSL – Partidul Umanist Social Liberal și AUR.

Listele de candidați depuse pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB) de către PSD au fost parțial validate (Cătălin Bulgariu are domiciliul în Ilfov, nu în București), împreună cu cele ale Partidului REPER și Partidului Alternativa Dreaptă – AD. Mai multe puteți citi aici.