Măsurile planificate de către ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, fac parte dintr-un proiect de lege pe care Spahn l-a pus în discuția guvernului și își dorește să treacă anul acesta prin Bundestag.

„Vrem să protejăm toți copiii de infectarea cu rujeolă, așa că oricine intră la o grădiniță sau școală, ar trebui să fie vaccinat”, a spus Spahn.

Nou-veniții trebuie să prezinte dovada vaccinării, iar cei deja înscriși au termen până cel târziu în 31 iulie, anul viitor, a precizat el.

Potrivit Institutului Robert Koch, în 2017, peste 97% dintre elevi au primit primul vaccin împotriva rujeolei, însă numai 92,8% pe cel de-al doilea, considerat foarte important. Organizația Mondială a Sănătății recomandă o rată de vaccinare de 95%, pentru a elimina rujeola. Boala contagioasă poate fi letală în cazuri rare.

Conform lui Spahn, asigurările de sănătate plătesc aceste vaccinuri, deci cetățenii nu vor cheltui niciun ban. Vaccinările împotriva rujeolei ar trebui să fie posibile în viitor la toți medicii, în afara stomatologilor.  Este vorba despre „utilizarea fiecărei vizite la medic, pentru a verifica starea de vaccinare”, a spus Spahn.

Aceasta se certifică printr-o dovada sau un ”pașaport de vaccinare”. Dacă persoana respectivă nu va putea face vaccinul din cauza stării de sănătate, acest lucru trebuie atestat printr-un certificat medical.

Fiindcă școala este obligatorie și copiii nu pot fi părinții pot primi amenzi de până la 2.500 de euro, scrie Hotnews.ro.