Noul premier desemnat și ministru interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, bate cu pumnu-n masă. Acesta urmărește cu atenție impactul economic la nivel mondial al epidemiei de coronavirus. Acesta nu poate fi calculat deocamdată, dar face un apel la parlamentari să dea dovadă de prudență și să nu promoveze proiecte care ar putea împovăra bugetul.

Cîțu bate cu pumnul în masă

Florin Cîțu atrage atenția. România trebuie să termine cu pomenile electorale și cu banii aruncați în stânga și-n dreapta. Noul premier nu vrea să mai audă de pupulisme din partea parlamentarilor în anul cu două rânduri de alegeri, cele locale și cele parlamentare.

“Urmăresc cu atenție evoluția economiei globale în contextul epidemiei de coronavirus.

În acest moment este prea devreme să ne putem da seama care este impactul economic.

Trebuie să vă reamintesc că am fost PRECAUȚI și am construit un buget pentru 2020 care să protejeze România de o încetinire a dinamicii economiei globale.

Totuși, în contextul evoluției economiei globale din ultima lună mă văd din nou nevoit să cer RESPONSABILITATE maximă parlamentarilor. Populismul este în acest moment pericolul cel mai mare pentru stabilitatea economică a României.

Tot ce am făcut în aceste luni la minister a fost să pregătesc resursele și instrumentele de natură fiscală pentru a mă asigura că economia României va face față orcărei situații.

România este guvernată bine de PNL și se vede acest lucru în fiecare zi.

Am promis STABILITATE și PREDICTIBILITATE și ne ținem de cuvânt.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a tunat Cîțu pe o rețea de socializare.