Lovitură totală pentru șoferii cu mașini pe benzină. Litrul de benzină va depăşi pragul de 6 lei în curând, avertizează specialiştii. Scumpirea carburanţilor se va simţi puternic în buzunarele românilor. Asta pentru că o creștere a prețului carburanților va aduce de la sine și creșterea produselor pe care le cumpărăm aproape zilnic. Vorbim aici de alimente, de la legume, fructe, carne, pâine. Motivul este simplu: transportul tuturor acestor produse influenţează mult preţurile finale.

Un plin de benzină este mai scump acum faţă de luna trecută cu aproape 5 lei, susține Antena 3. Deja, pentru benzina premium, preţul a sărit de 6 lei, dar şi cealaltă se apropie de pragul de 6 lei.

Există însă și o soluție. Dacă plecaţi în concediu cu maşina, puteţi face plinul în Bulgaria, unde autorităţile nu au mai mărit preţurile de doi ani.

Soluția de a plăti mai puțin pe benzină

„În cel mai scurt timp, se va scumpi, din cauza faptului că preţurile în ultima perioadă au crescut cu 20% comparativ cu anul trecut, suntem obligaţi să mărim şi noi preţul la transport. După cum se ştie, creşterea preţului la carburant duce la creşterea preţului de producţie şi, implicit, la transport, ceea ce va înseamnă o creştere a preţului la produsul final. În ce priveşte motorina, ieri s-a alimentat în Bulgaria, preţul era de 4,97, comparativ cu cel de la noi, unde motorina este 5,45-5,50 lei litrul”, a declarat, miercuri, Viorel Boşoi, transportator.

De altfel, șoferii au susținut în repetate rânduri că au resimțit creșterea prețurilor la carburanți și în trecut. Unii dintre ei s-au și gândit să apeleze la alte mijloace de transport. Ei au susținut că au în vedere să renunțe la mașină, cu atât mai mult cu cât și vremea se încălzește.

“Creșterea prețului carburanților din România trebuie pusă în legătură cu avansul prețului petrolului de la nivel mondial care crește de la o lună la alta. Anul trecut pe vremea aceasta petrolul era undeva la 22 de dolari, acum este undeva la 65 de dolari”, a arătat, în trecut, Adrian Negrescu, analist economic, conform sursei citate.

Sursă foto: Pixabay