Se încălzește vremea în România. Cresc temperaturile în Joia Mare

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în noaptea de miercuri spre joi cerul va fi mai mul noros. Pe arii relativ extinse în sudul și în sud-estul țării va ploua în general slab și izolat în restul regiunilor. ANM spune că ploile vor avea și caracter de aversă, iar în extremitatea de sud a teritoriului, trecător vor fi posibile și descărcări electrice. În ceea ce privește zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

În plus, vântul va sufla slab și moderat dar vor exista unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. Ceața va fi prezentă în zonele joase.

Vremea joi, 29 aprilie

ANM informează că temperaturile vor crește în timpul zilei chiar dacă înnorările fi mai persistente în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, dar numai cu totul izolat vor fi ploi slabe. De la orele serii, înnorările se vor accentua în special în regiunile vestice și nord-vestice, dar și în zonele de munte limitrofe, unde local se vor semnala averse de ploaie în general moderate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și local în vest și nord-est. Temperaturile maxime ce se vor încadra între 12…14 grade pe litoral și 23 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 1 grad. în zonele joase, dimineața și noaptea pe arii restrânse se va semnala ceață.

Prognoza meteo București și la munte

În ceea ce privește Capitala, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel, temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de apariție a ploii va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

La munte, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, în Carpații Occidentali precum și în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. Vântul va avea unele intensificări pe creste.

Sursă foto: Dreamstime