„Am discutat cu Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, colegul meu, să schimbăm sediul Casei de Pensii Sector 6. Eu am luat deja minime măsuri de organizare pentru ca pensionarii din sectorul 6 să fie primiți și tratați cu respect, de la egal la egal, civilizat. Nu sunt mulțumită de cum arată lucrurile și dacă nu sunt mulțumită, de regulă, nu renunț până nu se rezolvă.

Locația casei de pensii nu este cea mai potrivită. Este un spațiu impropriu. Se creează aglomerație pentru că locul este înghesuit. Oamenii nu pot să ia loc, în mod civilizat, să discute cu funcționarii până primesc toate informațiile de care au nevoie”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Partidul care pretinde că respectă pensionarii

De asemenea, Violeta Alexandru a numit PSD drept „partidul care pretinde că respectă pensionarii”.

„Nu am reușit cu PSD, partidul care pretinde că respectă pensionarii. Noi nu pretindem, îi respectăm prin faptele noastre.

Vreau o altă atitudine în Casele de pensii atunci când ne calcă pragul pensionarii. Am tot felul de lucruri care mă preocupă. Se pot face multe atunci când Guvernul și administrația locală colaborează.

Vedem care este soluția legală. Sunt om de construcție, nu îmi place să mă rezum la a critica, la a distruge. Se pot face multe. Pentru oameni”, a conchis aceasta.

Violeta Alexandru vorbește despre mărirea pensiilor

Aflată la România TV, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că Guvernul se gândește la următoarea etapă a majorării pensiilor doar că trebuie să se anlizeze încasările la buget.

Concret, pensionarii trebuie să aștepte până la finalul acestui an pentru a vedea dacă pensiile lor vor fi majorate din nou.

„Ne gândim la următoarele etape de majorare a pensiilor, dar după ce vom încheia acest an. Traversăm o perioadă în care sunt dificultăți pentru angajatori și angajați. Suntem singura țară care a făcut o mărire în această perioadă.

Există un respect pentru nevoile pensionarilor. După ce vom vedea încasările la buget, vom vedea ce vom face pentru anii următori”, spune ministrul.

În plus, Alexandru a precizat că ministerul pe care îl conduce are în vedere creșteri care să acopere inflația.

„Ar fi o inconștiență să decizi ce nu poate suporta bugetul doar într-un cadru electoral. Dacă PSD avea resursele, putea pune în practică imediat. Avem în vedere creșteri care să acopere inclusiv inflația”, a anunțat, la România TV, Violeta Alexandru.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea.