Din 30 martie au apărut primele pașapoarte care au suferit o modificare majoră. Este vorba de documentele de călătorie folosite de cetățenii britanici. Ministerul de Interne a anunțat deja că au fost puse în circulație, începând cu data de 30 martie, paşapoarte britanice care nu mai conțin menţiunea „Uniunea Europeană”. Acest pas a fost făcut chiar dacă Brexitul, programat iniţial pentru 29 martie, nu s-a realizat încă, informează France Press, citat de Agerpres.

Informația a devenit virală după ce o britanică a întrebat pe pagina de twitter a ministerului de interne de ce pe coperta noului său paşaport nu mai există mențiunea Uniunea Europeană. „Suntem încă în UE. De ce noul meu paşaport nu reflectă acest lucru?” a întrebat Susan Hindle Barone. Replica a fost dată de purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, într-un comunicat de presă. „Paşapoarte (de culoare) bordo care nu prezintă cuvintele Uniunea Europeană au fost puse în circulaţie pe 30 martie. Pentru a vinde stocurile rămase, paşapoarte cu menţiunea Uniunea Europeană vor continua să fie eliberate pentru o perioadă scurtă de timp după această dată”, a comentat aceasta. Ea a precizat „cele două modele sunt în egală măsură valabile pentru a călători”.

Trebuie amintit că Brexitul ar fi trebuit să se materialize pe 29 martie, însă Theresa May a solicitat o amânare a acestei date.