Mașinile vândute pe teritoriul Uniunii Europene vor fi dotate cu limitatoare de viteză. Această măsură de siguranță ar putea fi validă începând cu anul 2022.

De asemenea, autoturismele vor avea implementat și un sistem de navigație GPS, iar semnele rutiere vor fi analizate automat, așadar, șoferii care conduc cu viteză mare vor fi încetiniți de sistemul inteligent.

Vezi și: Am aflat secretul Rovanei Plumb! Ce studii are de fapt aceasta la bază! Adevăruri nespuse despre ea până acum

„Au existat puţine momente în ultimii 50 de ani care ar putea fi descrise ca fiind progrese mari pentru siguranţa drumurilor în Europa. Decizia ca purtarea centurii de siguranţă să fie obligatorie a fost unul dintre ele iar altul a fost reprezentant de primele standarde minime impuse de UE privind siguranţa în 1998 a fost altul (…) Dacă acordul de aseară va fi primi şi unda verde oficial, va fi încă unul din acele momente, prevenind 25.000 de morţi în 15 ani de la implementare” a declarat Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European privind Siguranţa Transportului, citat de Spynews.ro.

De altfel, toate mașinile noi vor trebui să dețină aparate de înregistrat date pentru o investigație mai bună a eventualelor accidente, iar sistemul care avertizează șoferii ca ies de pe banda de circulație va deveni obligatoriu.