Rovana Plumb a intrat în PDSR în anul 1994. În anul 2000 ea a devenit membră a Partidului Social Democrat. De asemenea, în anul 2003, ea a devenit secretar-general al Organizației de Femei Social- Democrate, din care face parte și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, cu care aceasta are o relație de prietenie foarte bună. Puțini știu, în schimb, un detaliu extrem de important din viața Rovanei Plumb. Aceasta deține un bretet de invenție: ”Metode de tratament cosmetic cu produse cosmetice Gerovital H3 – Prof. Dr. Ana Aslan” (2001).

DEZASTRU total pentru Victor Ponta! Probleme mari la europarlamentare! Eroarea care-l va costa foarte scump

Aceasta este doctor în domeniul Managementul sistemelor industriale. De asemenea, a efectuat cursuri de perfecționare în țară și în străinătate în domeniul managementului, protecția consumatorului și impactul asupra mediului. Totodată, Rovana Plumb a lucrat și ca Inginer stagiar între anii 1984- 1992 la I.P.C Miraj București, iar între anii 1992-1994 a fost director comercial al SC Miraj S.A București.

Atenție, șoferi! Se limitează viteza! Toate mașinile din România vor fi așa

De asemenea, Rovana Plumb a fost președinte al SC Gerovital Cosmetics București dar și secretar de stat, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Total neașteptat! Ce studii are la bază Sorina Pintea și ce avere a strâns. Detaliul șocant din viața ei