Dan Nica va avea susținerea Premierului și a socialiștilor europeni care nu vor mai accepta o respingere în acest caz.

„Dan Nica are o susținere puternica din partea socialistilor și democraților europeni. Văzând ce s-a întâmplat (cu audierea Rovanei Plumb – n.r.), grupul socialiștilor nu va mai accepa ca și a doua oară un reprezentant al grupului să fie respins”, a spus premierul.

Interesul Opoziției nu reprezintă interesul țării, crede Dăncilă și de aceea vor găsi defecte indiferent de persoana nominalizată.

„Dacă aș aduce și un bebelus și am spune că e propus de PSD, i se va găsi un defect, pentru că interesul lor, al Opoziției, nu este un interes pentru țară. Aceste atacuri sunt monitorizate de celelalte state membre. Ați văzut Franța că a atacat nominalizarea pe care au făcut-o? Ați văzut Belgia, Austria? Niciun stat nu a făcut așa ceva. La noi, unora cărora le place circul si au alte interese, pentru că atunci când faci un deserviciu țării tale nu poți spune că ești un bun român”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul consideră că ce s-a întâmplat în cazul Rovanei Plumb este incalificabil. Dăncilă mai spune că acest lucru se poate întâmpla numai în România unde se luptă „români contra români”.

„În orice stat european trebuie să existe cooperare interinstituțională. Pentru obiectivele de țară importante pentru România trebuie să avem o abordare comună, discutăm. Aici văd că lucrurile au luat-o razna. (…) Ceea ce s-a întâmplat este incalificabil. Am văzut aceeași luptă: români contra români, aceiași europarlamenari care efectiv încercau să pună piedici candidatului României, ceea ce cred că numai în România se poate întâmpla.

Nu am văzut niciun stat membru care să procedeze așa. Dar au o experiență îndelungată. Să nu uităm rezoluția din Parlamentul European, când au votat împotriva României, cum se duc la Bruxelles in plenul Parlamentului să vorbească despre premier, despre Guvern. Niciun alt stat nu face așa.

„Faptul că am susținut-o pe Rovana Plumb nu înseamnă că sunt un anti-european. Sunt pro-european convins, dar acest lucru nu mă împiedică să țin cu țara mea”, a conchis Viorica Dăncilă.