Motivul pentru care Rovana Plumb a fost respinsă în cadrul Comisiei Juridice a Parlamentului European a fost legat de o greșeală pe care aceasta a făcut-o. Potrivit europarlamentarului PPE Siegfried Mureșan, acesta a fost întrebată de europarlamentari ce va face după ce Autoritatea Electorală Permanentă a decis miercuri că PSD pierde toți banii cheltuiți la europarlamentare, ceea ce înseamnă că Rovana Plumb rămâne fără cei 800.000 de lei pe care îi donase partidului (bani proveniți la rândul lor dintr-un împrumut luat de Rovana Plumb de la o anume Elena Loghin).

”Rovana Plumb a spus că nu știe despre decizie, moment în care eurodeputații au spus că nu se poate, știrea e publică de o zi și este arhicunoscută”, a relatat Siegfried Mureșan pentru G4media.

Rovana Plumb a fost respinsă joi la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European. Rovana Plumb, propusă de premierul Viorica Dăncilă, a fost audiată azi în Comisia JURI, care i-a cerut mai multe detalii legate de împrumuturile luate și nedeclarate.