Europarlamentarul Rovana Plumb a anunţat, joi, într-o declaraţie de presă făcută la Târgovişte, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Dâmboviţa, susţinând că organizaţia are nevoie de stabilitate şi unitate.

„Sunt onorată să îmi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice forţe politice la nivel naţional şi cea mai puternică organizaţie politică de aici, din judeţul nostru. Sunt membră a PSD din 1994, sunt o social-democrată convinsă, toată activitatea mea politică s-a bazat pe respect, pe construcţie şi pe atacul la adversarii politici care vor să distrugă România. Niciodată nu am atacat vreo colegă sau vreun coleg de partid”, a precizat Rovana Plumb.

Aceasta a spus că e nevoie de unitate în organizaţie şi s-a arătat încrezătoare în faptul că social-democraţii vor ieşi învingători în judeţ la alegerile locale şi la cele parlamentare.

„Cred că organizaţia noastră are nevoie de stabilitate, de consens şi unitate, pentru că suntem în faţa unui ciclu electoral complex cu alegeri locale şi parlamentare. PSD va câştiga aceste alegeri aici în judeţ. Nu putem permite ca o guvernare de dreapta, guvernarea PNL, să aducă din nou austeritate”, a mai spus Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Rovana Plumb îl acuză pe Orban de abuz de putere

Europarlamentarul PSD l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban de abuz de putere, după ce acesta a anunţat că îşi angajează răspunderea pentru modificarea legislaţiei electorale în privinţa alegerilor locale.

„Astăzi, prin declaraţia premierului Orban, aflăm că îşi angajează răspunderea pentru modificarea legilor electorale. Guvernul PNL face abuz de putere, este o decizie politică neconstituţională de a modifica structura electorală în anul 2020 cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile locale şi vreau să vă spun că PSD este un partid modern, european, este de acord cu aceste modificări, dar nu acum, nu schimbăm regulile în timpul jocului, ci la următorul ciclu electoral şi numai în condiţiile şi standardele europene, după o dezbatere largă”, a afirmat Rovana Plumb.

La declaraţia făcută la sediul PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb a fost însoţită de parlamentarii Claudia Gilia şi Carmen Holban, de preşedintele Consiliului Jiudeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, precum şi de primari şi viceprimari PSD din judeţ.

La alegerile interne din PSD Dâmboviţa, ce vor avea loc pe 19 ianuarie, şi-au anunţat candidatura la preşedinţia organizaţiei actualul lider Rovana Plumb şi deputatul Corneliu Ştefan.