Premierul a venit cu o primă reacție la cele întâmplate după votul din Parlamentul European prin care Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european din partea României. Viorica Dăncilă a mărturisit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Rovana Plumb are în continuare susținerea ei necondiționată, aşa că premierul nu va renunţa la această propunere pentru postul de comisar european.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene.”

În aceeași postare, Premierul lansează acuzații la adresa Opoziției, care a arătat întregii lumi o Românie dezbinată și măcinată de ură de interese meschine.

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an.

Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă.”

Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari, împotriva au votat 15 și  2 europarlamentari s-au abținut.