Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, a vorbit la Realitatea TV detalii despre modul în care va avea loc creșterea pensiilor la români în guvernarea liberală. Acesta explică că noua formulă de calcul a pensiilor o să schimbe modul în care și-au primit până acum pensiile.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Chiar dacă nu știe cu cât vor crește pensiile de fapt, totul fiind făcut printr-o decizie subiectivă, în urma unor calcule și analize, secretarul de stat promite că nimeni nu va avea neplăceri să le scadă pensia în urma noii legi a pensiilor ce ar urma să intre în vigoare anul viitor, după cum spunea și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Pensionarii care speră să aibă venituri mai mari, anul viitor, ar putea avea parte totuși de surprize, în ideea în care noua formulă de calcul a pensiilor nu va schimba mare lucru pentru multe persoane. Totuși, mulți vor beneficia de schimbări, dacă nu fac parte dintre cei care primesc deja o sumă echilibrată.

,,Să nu ia cineva în calcul scăderea pensiilor, în baza apariției acestei legi. Noi vrem un sistem echilibrat, care va duce poate și la ceva majorări, astfel încat oamenii să o ducă mai bine. Nu le e garantată o creștere astăzi, pentru că această creștere nu este o decizie politică subiectivă. Am decis noi că mai crește pensia cu 100 de lei. Va fi rezultatul unor analize, a unor calcule pe hârtie. O creștere de pensie nu va fi o decizie subiectivă”, a precizat Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, potrivit realitatea.net.

Ce spune Raluca Turcan despre creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a venit cu o serie de precizări în urma unor noi informaţii eronate apărute în spaţiul public cu privire la creşterea vârstei de pensionare în România.

Creşte sau nu vârsta de pensionare pentru medicii din România?

Mai precis, ar fi vorba despre o intenţie a Guvernului de a mări vârsta de pensionare pentru toţi medici de la 65 la 67 de ani. Astfel, aceștia ar fi obligați să se pensioneze la 67 de ani.

Contactată de Capital.ro, ministrul Raluca Turcan spune că totul este o “invenţie pură”.

“Acum se pot pensiona la 67 de ani. Altceva nu cunosc. Nici măcar nu am discutat lucrul acesta. O invenţie pură”, ne-a declarat ministrul Muncii.

Potrivit legii, pensionarea la 67 de ani este opţională, iar Guvernul nu are nicio intenţie de a o modifica, a mai precizat Raluca Turcan.