Sărăcie extremă în România! Ministerul Muncii face un anunț îngrijorător

Raluca Turcan a subliniat, la începutul mesajului de pe Facebook, că este un om al dialogului și crede în lucrurile bune care pot fi realizate împreună cu partenerii sociali. Ea a precizat că i-a invitat de mai multe ori pe reprezentanții sindicatelor să participe la elaborarea proiectelor pe care Ministerul Muncii și Protecției Sociale le are.

Ministrul a mai spus că joi a participat la cel de-al 12-lea Congres al Blocului Național Sindical în care s-a discutat despre prioritățile și proiectele ministerului din acest an.

Inițiativa BNS pentru copiii aflați la nevoie

Ministrul Turcan a apreciat inițiativa BNS de a veni cu propuneri corecte de sprijin pentru copiii aflați în nevoie. În urma unei campanii naționale privind persoanele vulnerabile s-a observat un număr mare de copii care trăiesc în sărăcie extremă, spune ministrul Muncii.

”Am apreciat în mod deosebit inițiativa BNS de a veni cu propuneri concrete de sprijin pentru copiii aflați în nevoie. Campania națională privind persoanele vulnerabile derulată de MMPS, ANOFM și AJPIS tocmai s-a încheiat, iar una dintre concluziile îngrijorătoare vizează numărul mare de copii vulnerabili care trăiesc în sărăcie extremă.
Pentru acești copii, statul este dator să ofere mai mult decât acel modest sprijin financiar. Copiii trebuie să aibă șansa unui viitor mai bun prin educație, prin servicii integrate care să îi ajute să iasă din sărăcie pentru ca, apoi, să își sprijine familiile.”, spune aceasta.
Raluca Turcan a mai precizat că ministerul lucrează în ritm alert la proiectele pe care le are pentru acest an, obiectivul fiind finalizarea acestora în cea mai bună variantă posibilă. Ea spune că sprijinul și implicarea partenerilor sociali sunt esențiale în acest sens.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin