Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan vorbește despre utimele apariții ale liderului PNL, Ludovic Orban. Potrivit acesteia, echipa care îl susține pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL nu este de acord cu comportamentul liderului Camerei Depitaților.

Mai exact, Raluca Turcan susține că este dezonorant pentru un lider de partid să susțină campania de ”linșaj public a premierului susținut de PNL”. Ea a mai adăugat că așa ceva nu a mai existat niciodată în istoria PNL.

„În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.

Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, a scris Raluca  Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan, atac dur la adresa lui Ludovic Orban

Totodată, fostul ministru al muncii precizează că ”mizeriile și ambițiile persoanle” nu trebuie să existe la un membri PNL, în special la un președinte de partid. În acest context, Raluca Turcan speră ca Ludovic Orban să iasă cât mai ”onorabil” din campanie pentru că nu mai ”onorează” deloc funcția pe care o are.

„Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și, sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru”, a adăugat ea.