Premierul Florin Cîțu vine cu precizări de ultimă oră despre dosarul din SUA prezentat în spațiul public. Acesta susține că s-a informat și el în legătură cu acest document, care, de fapt, este o decizie de respingere a unei sentiințe civile despre care acesta nu ar fi fost informat niciodată.

El a mai precizat că evenimentul s-a produs în 2009 atunci când era foarte ușor de găsit, adăugând că el are încredere în justiția americană.

„A fost prezentat în spațiul public un dosar în SUA. M-am informat și eu și este de fapt o decizie de respingere a unei sentiințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine voia să mă găsească dacă era ceva.

Realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA, iar eu am încredere în justiția din SUA”, a declarat premierul Florin Cîțu, referitor la al doilea dosar pe care l-ar avea în SUA pentru un imprumut neplătit.

Florin Cîțu, implicat într-un nou dosar 

Șeful Executivului a fost întrebat dacă a consumat droguri, însă a preferat să nu răspundă la o astfel de întrebare.

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, a apărut un document nou referitor la premierul Florin Cîțu. Mai exact, potrivit informațiilor, la 6 ani după plecarea din SUA, în21 iulie 2008, Florin Cîțu a fost chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Banca americană își vânduse creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC, care-i cere lui Florin Cîțu într-un proces civil peste 9755,27 de dolari pentru că nu și-ar fi respectat angajamentele semnat, se arăta in informațiile publicate.