Este scandal imens în interiorul PSD. După ce social democrații au pierdut alegerile europarlamentare și cele prezidențiale a început un adevărat război în interior. Se cere excluderea unuia dintre baronii din teritoriu.

Se cere mazilirea lui Niculae Bădălău

Declarațiile strigătoare la cer ale lui Niculae Bădălău i-au făcut pe ceilalți social democrați să ia atitudine. Un fost ministru din Guvernul PSD îi cere demisia liderului din Giurgiu. Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea acestuia din partid.

Anunțul a fost făcut de fostul ministru și președintele PSD Brașov Marius Dunca pe pagina sa de socializae.

„Cerem excluderea din partid a lui Niculae Bădălău Reformarea PSD nu se face cu declarații defăimătoare la adresa românilor din țară sau din străinătate.

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău cu privire la românii care muncesc și trăiesc în Diaspora, Organizația Județeană a PSD Brașov cere excluderea din partid a acestuia. România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare.

Considerăm ca incalificabile declarațiile făcute de Niculae Bădălău și nu susținem un astfel de limbaj la adresa cetățenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declarații și suntem convinși că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toți cetățenii români din Diaspora sunt oameni onești, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutați și motivați să se întoarcă în țară, însă prin măsuri concrete, nu prin declarații defăimătoare.
Exprimarea „fetițele alea” ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebuie combătut cu fermitate de autoritățile statului român. „Fetițele alea” sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declarații defăimătoare.

Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc și muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici și profesori, oameni care își construiesc vieți noi în țările adoptive.

PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate.

Poziția noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Națională, prilej de reflecție și de celebrare a unității poporului român”, scrie Marius Dunca, fostul ministru al Tineretului și Sportului, pe pagina sa de Facebook.