Premierul Ludovic Orban a fost întrebat luni dacă o parte din restricțiile impuse vor fi eliminate până la Crăciun, dacă tendința descendentă va continua și dupî 7 decembrie. Acesta a răspuns că acest lucru se va întâmpla cu siguranță.

Ulterior, premierul a fost întrebat care restricții ar putea fi eliminate iar acesta a răspuns că Executivul analizează posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în interior.

”Vă spun că analizăm acuma, dar să nu o dați încă ca o știre, analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide piețele. Sigur, sunt și alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcție de evoluția epidemiei.”, a spus premierul.

Când ar putea piețele să fie redeschise

Premierul a mai fost întrebat dacă piețele ar putea fi redeschise săptămâna aceasta însă șeful Executivului a declarat că atunci când va exista o analiză și Guvernul va fi pregătit să ia o decizie, atunci o va face publică.

Restricțiile rămân, totuși, marea majoritate, în vigoare

„Cu siguranță, cele mai multe restricții se vor menține. Cu siguranță, vom aplica reglementările în vigoare, atât cele de nivel local, cât și cele de nivel județean,indiferent că e vorba de carantinare, de închiderea restaurantelor la depășirea indicatorului de 3 la mie. Toate vor rămâne în vigoare.

E posibil, unele măsuri naționale, pe baza evaluării epidemiologice se va ajunge la o astfel de concluzie, să fie ridicate pe un orizont de timp. Dar, repet, numai cu condiția menținerii unui trend descendent în ceea ce privește numărul de infectări.“, a spus premierul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin