Se ridică restricţiile în Bucureşti?

Este vestea momentului pentru milioane de români! Se ridică restricţiile? Autorităţile au convocat o şedinţă urgentă în urma căreia se vor lua decizii cruciale.

Bucureştiul ar putea scăpa de o serie întreagă de restricţii peste doar câteva ore. Autorităţile au intrat într-o şedinţă de urgenţă care s-ar putea lăsa cu tăierea unor restricţii. Totul se întâmplă după scăderea ratei de infectări.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se reuneşte în şedinţă vineri, de la ora 13,00. Totul se întâmplă după ce două zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Capitală s-a situat sub 3 la mia de locuitori. Este declaraţia purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, anunţă Agerpres.

Anunţul prefectului Berbeceanu

Şi prefectul Traian Berbeceanu a avut o reacţie clară.

“Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, scria prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, miercuri, pe o reţea de socializare.

El preciza că, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi: permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor; r

edeschiderea activităţilor “la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii; permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.