Planurile pentru EURO 2020, care a fost deja amânat o dată, ar putea să se schimbe din nou. Inițial acesta urma să aibă loc în 12 țări și 12 orașe diferite. Bucureștiul este, de asemenea, inclus pe listă. Cu toate acestea, președintele UEFA se gândește să schimbe acest plan.

Karl Heinz-Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen şi personaj major al fotbalului european, a afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândeşte ca EURO 2020 să aibă loc într-o singură ţară şi nu în douăsprezece cum este prevăzut până acum, transmite AFP, citată de Agerpres.

“Ştiu că preşedintele UEFA Aleksander Ceferin, care este extrem de prudent cu coronavirusul, se întreabă dacă în perioada pandemiei nu ar fi mai rezonabil ca turneul să fie organizat într-o singură ţară. Cu tot protocolul sanitar necesar, se înţelege de la sine”, a afirmat Rummenigge pentru un ziar din capitala Bavariei, Munchner Merkur.

Contactată, UEFA a răspuns printr-un purtător de cuvânt: “Nu avem nicio informaţie de oferit sau comentariu de făcut în această etapă”.

EURO 2020 ar urma să aibă loc între 11 iunie și 11 iulie

Oficial, forul fotbalistic european continuă să pregătească un turneu final de fotbal organizat în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul.

Săptămâna trecută, UEFA a indicat că “până pe 5 martie” va decide “oraş cu oraş” între patru opţiuni. Acestea sunt: “100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise”, cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz.

Berti Vogts, fost selecţioner al naţionalei Germaniei, a afirmat vineri că este “uimit” că UEFA nu se gândeşte să amâne EURO 2020 pentru iarna următoare, ţinând cont de situaţia sanitară din Europa.

Turneul final, prevăzut iniţial în 2020, a fost amânat pentru 2021 (11 iunie -11 iulie).