Informațiile publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată cum va fi vremea în următoarele zile. Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, începând de joi, de la ora 10:00, până sâmbătă, la ora 9:00.

Vremea va fi mai rece în următoarele zile

Pe parcursul nopţilor, se va produce brumă pe alocuri, în regiunile intracarpatice şi zonele deluroase. În ziua de joi, 18 aprilie, temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest.

În locuri izolate, cantităţile de apă vor fi de 15-20 l/mp. Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, vor fi atinse viteze de 60-80 km/h.

La altitudini de peste 1.500 de metri vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în ziua de joi.

A fost emisă o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului

De asemenea, a fost emisă o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă în ziua de joi, între orele 10.00 şi 21.00, în următoarele județe:

  • Mehedinţi;
  • Dolj;
  • Olt;
  • Teleorman;
  • Giurgiu;
  • Ilfov;
  • municipiul Bucureşti.

În acest locații, vântul va avea intensificări. Rafalele vor atinge viteze de 55-65 km/h şi izolat de 70 km/h.

Vremea
Vremea/SURSA FOTO: Dreamstime

Valorile termice vor continua să scadă uşor

În zona Capitalei, până vineri, la ora 9:00, valorile termice vor continua să scadă uşor. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi condiţii de ploaie slabă.

Vântul va avea intensificări, cu rafale de 50-55 km/h. Noaptea, cerul se va degaja, iar vântul va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 16-17 grade, iar cea minimă de 3-6 grade.

De vineri de la ora 9:00, până sâmbătă la aceeaşi oră, vremea va fi răcoroasă.

Cerul va avea înnorări, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 15-17 grade, iar cea minimă de 5-7 grade.

Amintim că începutul săptămânii a adus o creștere semnificativă a temperaturilor în întreaga țară, în special în sud și sud-vest.

Meteorologii informau în ziua de 15 aprilie că se așteaptă chiar la valori de până la 34 de grade Celsius în regiunile din sudul și sud-vestul țării.