Vremea este deosebit de caldă la început de săptămână

Începutul săptămânii aduce o creștere semnificativă a temperaturilor în întreaga țară, în special în sudul și sud-vestul țării. Meteorologii se așteaptă chiar la valori de până la 34 de grade Celsius în aceste regiuni.

Potrivit prognozei meteorologice, vremea se anunță călduroasă și însorită în majoritatea regiunilor, însă în nordul extrem al țării sunt posibile averse izolate.

Dobrogea și Bărăganul vor avea parte luni de o zi însorită, cu temperaturi cu 5…6 grade mai ridicate decât în ziua precedentă, atingând chiar 33 de grade Celsius. În Delta Dunării și pe litoral, temperaturile vor fi mai moderate, situându-se între 22 și 25 de grade Celsius.

În sudul Moldovei și în nordul Munteniei, cerul va fi senin, iar termometrele vor urca până la 33 de grade Celsius. În Moldova de Nord și în Bucovina, se vor înregistra temperaturi între 28 și 32 de grade Celsius, cu posibile averse slabe prin Bucovina.

În Transilvania și Maramureș, temperaturile vor fi, de asemenea, în creștere, iar după-amiaza va fi însorită. Totuși, pe seară se vor aduna norii și sunt posibile averse izolate. Vântul va sufla cu intensitate moderată, atingând viteze de 50 km/h.

Temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius în unele regiuni

În ținuturile vestice, vremea va fi caldă, cu cer senin și temperaturi ridicate, iar în Crișana sunt posibile ploi ușoare în timpul nopții. În restul Transilvaniei, dimineața va fi mai răcoroasă, cu ceață în unele zone, dar temperaturile vor urca rapid pe parcursul zilei până la 30 de grade Celsius.

În Oltenia și în sudul țării, temperaturile se apropie de pragul caniculei, cu valori de până la 34 de grade Celsius în Lunca Dunării. În București, cerul va fi senin, iar termometrele vor indica în jur de 32 de grade Celsius, mult peste valorile normale ale acestei perioade.

La munte, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi în creștere și doar câteva averse în Carpații Orientali. Vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 70 km/h în zonele montane.