George Simion a explicat la televizor că AUR urmărește să-și atingă repede obiectivul de a-l demite pe Klaus Iohannis din funcția de președinte. Acesta a spus că deja a obținut semnăturile unor parlamentari social-democrați, plus liberali.

„Este cât se poate de evident că acum este o pre-campanie pentru prezidențiale. Noi strângem semnături pentru a-l da jos pas cu pas. Strângem semnături pentru a pune presiune pe parlamentari să semneze demersurile pentru suspendarea lui Klaus Iohannis şi să voteze.

Am mai multe confirmări de la parlamentari PNL şi PSD care vor vota demiterea lui Klaus Iohannis şi odată ce se va ajunge la referendum va fi demis prin vot de către români, pentru că nu trebuie să așteptăm anul 2024 pentru a scăpa de primul turist al ţării. Un parlamentar PNL a şi semnat. Am fost în Ţara Făgărașului, iar Dumitru Flucuş a semnat pentru inițierea suspendării.”, a explicat acesta.

Planul secret pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Liderul AUR a explicat că urmărește să-l demită pe Klaus Iohannis din funcție de șef al statului prin presiune continuă pe parlamentari și guvernanți.

„Planul este să punem presiune pe parlamentari şi pe actualele forţe politice şi să obținem un vot în Parlamentul României, 50+1 ne sunt necesari. O să vedem ce se va întâmpla cu actuala coaliţie.

Nu am pierdut vremea. Suntem foarte serioși şi metodici în tot ce facem la AUR. Poate am fost luați aşa, în derâdere, dar îi asigurăm că suntem o generație nouă, tânără care va face curățenie în spaţiul politic românesc e cale democratică”, a spus acesta.

George Simion vrea ca AUR să câștige alegerile prezidențiale

Întrebat de Mihai Gâdea dacă intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, George Simion a răspuns ferm NU.

„Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili – eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte la instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale. Ce va fi vom vedea.”, a spus acesta la Antena 3.