George Simion sfidează restricțiile anti-COVID: Gata, a trecut pandemia! A refuzat să poarte mască

Manifestațiile care au avut loc în Piața Unirii din Iași au fost organizate cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Mica Unire din 24 ianuarie 1859. Chiar dacă locația a fost foarte aglomerată, foarte mulți oameni au refuzat să poarte mască de protecție de au sfidat recomandările autorităților.

„Am comis o ilegalitate astăzi, am făcut hora unirii. Sunt mai mult de 1000 de persoane în piață. Să-mi trimită amenda, nu ne supărăm, îi iubim pe toți românii și pe cei de la jandarmerie, care primesc ordine”, a declarat George Simion, atunci când a fost întrebat dacă va fi amendat.

Mai mult, liderul AUR a lansat o altă declarație controversată atunci când i s-a atras atenția că susținătorii lui nu poartă mască.

„A trecut! A trecut nebunia asta. A trecut, gata. A trecut pandemia”, a mai spus George Simion.

Ce a pățit liderul AUR chiar de Ziua Unirii?

Amintim că, în cadrul manifestației din Piața Unirii, s-au strâns atât suspinători cât și contestatari ai formațiunii. Aici, un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii. Tânărul respectiv l-a stropit cu cerneală pe copreședintele AUR, înainte de fi scos rapid de forțele de ordine din mulțime. Trebuie menționat că acesta urmează să fie audiat de polițiști.

În Piața Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni în Piaţa Unirii, atât membri şi simpatizanţi AUR, dar şi contestatari ai formațiunii, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi „AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşul“, „AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi „Moldova spune nu extremismului“.

Mai mult, reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii. Totuși, atmosfera din centrul oraşului a fost tensionată, deoarece au existat discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid. Trebuie menționat că autoritățile nu au organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii din cauza numărului în creştere a cazurilor de COVID-19.